15.2.2012

500m² Living Room, Rodaun, Austria

Una familia con un hijo y tal vez más por venir sueñan con pasar de su departamento en el centro de la ciudad a una casa en la periferia con mucho verde. La propiedad adquirida es una parcela de 500 metros cuadrados, una pradera cubierta de hierba con árboles. Cuatro niveles, tres por encima del suelo y uno por debajo suman un total de 300 m² de espacio habitable. Con el fin de conservar el carácter de la pradera original, el estar y el comedor se ubican en la planta baja ligados al jardín. De esta manera, la sensación es estar en una sala de 500 m2, compuestos por espacios interiores y exteriores, con suaves y poco profundas depresiones para sentarse, muebles curvilíneos, una piscina y una terraza con sus esquinas redondeadas.

A family with one child and maybe more to come dreams of moving from their apartment in the middle of the city to a house at the periphery with plenty of green. They envision children playing in the grass, the parents and their friends sitting amongst them, and all around nothing but green, trees, pure nature. The purchased property is a 500-square-meter plot, a grassy meadow with trees.

Four levels, three above ground and one below, are to yield a total of 300 m² of living space.

In order to retain the character of the original meadow, the ground-floor living and dining area are tied to the garden in a generous sweeping gesture. This gives the feeling of a 500-square-meter living room composed of outdoor and indoor spaces. The tail end of the swoosh tapers to human scale forming smooth shallow depressions for sitting, curvilinear furniture, a pool and terrace with rounded corners.

The sweeping gesture on the ground floor is made of semitransparent polycarbonate elements. The ephemeral character of the material is also employed in the façade of the top floor, giving it the appearance of an airy, hovering swoosh.

On the rooftop, the patch of meadow removed from below is woven into the undulating green office landscape.

Grassy green fields on several levels interspersed with ephemeral swooshes of space.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas