6.12.2012

Pit House in Okayama, Japan

La casa está ubicada en Okayama Prefecture, cerca de mar de Seto, Japón. El terreno está en la colina de una montaña aterrazada que se desarrolló como un área residencial. Se consideró la arquitectura de acuerdo a las condiciones del lugar, implantando la casa un metro sobre el nivel de la carretera y abriendo sus vistas hacia el norte. El resultado es como si el entorno natural del sitio y la arquitectura coexistieran al mismo tiempo. La arquitectura se ha convertido en una parte del paisaje. El principio arquitectónico no fue el de dividir la tierra con una pared, sino el de un interior como la extensión de su exterior, conectados como una vivienda cisterna que no se puede separar de la tierra. En concreto, seis niveles incluyen un suelo redondo que se crea al excavar la superficie y conectados en el centro con un núcleo cilíndrico de hormigón. Además, delicadas y múltiples ramas como columnas soportan ligeramente las cajas flotantes.

The house positions itself in Okayama Prefecture near Seto Inland Sea. The site is located on a terraced mountain hill that was developed as a residential land. The family is consisted of a married couple and a child. We considered a new way of architecture on the site condition, where views are open towards the north and the ground level is one meter higher than the road level.

The relationship is as if the site’s natural environment and the architecture coexist at the same time. The architecture has become a part of the whole landscape of undivided environment, not simply thinking about connection to the surroundings from the cut off opening in walls. This time, we came up with a living form that accepts the outside environment such as surface of the terraced land, surrounding neighboring houses’ fences and walls, residences that sit along the slope and far beyond mountains. The architectural principle is not a division from the land with a wall, but an interior that is an extension of the outside and connection of the surface like a pit dwelling that is undivided from the land. In concrete, six types of floor levels including a round floor that is created by digging the surface are connected with a concrete cylinder core at the center. Furthermore, delicate and multiple branch-like columns that support the slightly floating boxes produce various one-room spaces.

Environment and architecture create new extensive relationship by connecting surfaces. The territory is undefined in the space in a body sense. I think that is more natural relationship of an architecture standing in a landscape.

También te puede interesar
Casa Jaima

More Information > http://www.maeda-inc.jp

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas