11.7.2012

Wine Hotel Quinta do Vallado, hotel rural y bodega en Portugal

Jean Baudrillard define la arquitectura como "una mezcla de nostalgia y anticipación extrema". Esta idea se expresa en todas sus propuestas, especialmente en los proyectos de patrimonio. El proyecto para el Hotel Rural en la Quinta do Vallado, propuesto para la nueva bodega, en una estrategia que equilibra la necesidad de ampliación de las instalaciones con una correcta integración en el paisaje para que la solución, como un todo, tenga un mínimo impacto. Las dos actividades relacionadas con el vino -la producción y el ocio- se tratan en un único proyecto con un lenguaje distintivo y contemporáneo.

Jean Baudrillard defines architecture as “a mixture of nostalgia and extreme anticipation”. This idea comes along like a murmur in all the proposals, especially heritage projects. Each project always represents a renewed commitment to capture what is unique and non-transferable in each architectural episode.

The project for the new Rural Hotel at Quinta do Vallado fits, as it was proposed for the new winery, in a strategy that balances the need for expansion of the facilities of Quinta do Vallado with the correct integration into the landscape so that the solution, as a whole, has a minimal impact. The two strands linked to wine – production and leisure – are addressed in a single project with a distinctive and contemporary language.

Given the strong impact of the surrounding landscape, characterized by a natural architecture that gives the area a singular character – World Heritage – the resort hotel project focuses on solving the insertion of a new volume conditioned by a long and impressive wall in shale, which draws a sharp curve on the ground. On this relationship, between what exists and what does not exist, lies the tension of the project, confrontational relationship between two realities, between two geometries, between two times.

The program of the wine tourism hotel defines a great restraint, both spatial and formal. The spaces are drawn in function of the uses, of the light, of the sights and, and above all, the well-being.
The hotel decor enhances the local tradition and family heritage of its owners – descendants of the legendary D. Antonia Adelaide Ferreira, “Ferreirinha” – through photographs and sculptures made by the family. Similarly the names of the rooms relate to the names of land ownership.
Of the construction, the materials in the raw – concrete and slate – fix the geometry and appeal to the sensory qualities of its surfaces, becoming the synthesis and the theme of this new hotel, completed in March of 2012.

También te puede interesar
W San Francisco, un hotel convertido en un oasis urbano eléctrico

More information > http://www.guedesdecampos.com/

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas