10.12.2009

Willimann-Lötscher House in Sevgein, Switzerland

Una casa con muchas habitaciones diferentes - una especie de "ratonera laberíntica" - es lo que esta familia de cuatro quería. El resultado es como una torre de habitaciones ubicadas en plantas a medio nivel siguiendo la pendiente del terreno. Situado en un claro de un pequeño bosque en el borde de la aldea de Sevgein, la casa se implanta como una cuña entre la ladera de la montaña y el final de una cadena de colinas, formando una suave transición entre ambas. Desde esta posición, ofrece una amplia vista sobre el valle superior del Rin.

A house with lots of different rooms – a kind of «labyrinthine mousehole» – was what this family of four wanted. The result is a tower-like arrangement of rooms offset at each half-storey and following the slope of the land. Situated in a small woodland clearing on the edge of the village of Sevgein, the house fits like a wedge between a mountainside and the end of a chain of hills, forming a gentle transition between the two. From this position if affords a view right across the wide valley of the Upper Rhine.

The two rooms on each floor are arranged along the shared long wall in such way as to create a vertical spiral of space within the house, or kind of «inner topography». This has the effect of maximising the interior volume, despite the small size of the individual rooms. The entrance to the house opens into a two-storey hallway with steps leading down to the dining room and kitchen, and up to a living room with gallery. Four more rooms are on the storeys above. The house’s timber frame was prefabricated in sections and standard windows, such as used for pitched roofs, were pre-fitted on both façades and roof. The client did much of the finishing work himself, e.g. timber cladding paintwork.

También te puede interesar
Aculco

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas