11.5.2011

Translational Research Center at Penn in Philadelphia

Esta primera fase de expansión para el plan maestro del Penn Medicine -que incluye la Universidad de Pennsylvania Health System y la Escuela Universitaria de Medicina- preserva su carácter urbano y al mismo tiempo sienta las bases para su futuro desarrollo. El nuevo edificio reúne bajo un mismo techo las funciones de investigación y clínica para que su proximidad permita el intercambio de información entre las investigaciones científicas y el cuidado de los pacientes. El nuevo centro consiste en una extensión de 14 pisos en el ala oeste del Perelman Center. A pesar de su mayor altura, la ubicación del edificio de laboratorios a lo largo de su perímetro respeta el atrio central como hito urbano y lugar de reunión pública.


This first expansion phase in an overall master plan for Penn Medicine that includes both the University of Pennsylvania Health System and the University’s School of Medicine, the Translational Research Center builds on the original Perelman Center while simultaneously preserving its urban character and laying the groundwork for future development. As a translational facility, the new building unites research and clinical functions under one roof to allow the practices of scientific investigation and patient care to inform one another through close proximity.

The new research center consists of a 14-story extension to the west wing of the Perelman Center. Despite its increased height, the placement of the lab building along the perimeter of the Perelman Center respects the central atrium as an urban landmark and public gathering place. Future expansion of the facility will also line the outside of the building, along the south and east wings. The basement of the Translational Research Center houses the existing Roberts Proton Therapy Center, designed by Tsoi Kobus and Associates, and for which Rafael Viñoly Architects performed limited design services, above which three floors expand the clinical spaces of the original Perelman Center. Separated from the clinical floors by an interstitial mechanical level, seven stories of laboratory research spaces constitute the facility’s new programming and include two vivarium levels.

In order to prevent noise and movement from disturbing the animals and to make service access easier, the design elevates the vivarium floors above the proton facility and the three floors that extend the clinical spaces of the original Perelman Center building, separating animal research from the lower public zones by an interstitial mechanical level on the fifth floor. Express service elevators bypass the clinical levels to allow for swift, private circulation of animals and researchers from the basement loading docks to the laboratories on the sixth and seventh floors. Louvered windows on the vivarium levels admit natural light while reducing disturbances to the research program. Three animal-imaging MRI stations are located on the first floor above the proton therapy gantries in the basement to accommodate shared proton services. Above the vivarium levels, five floors of open, flexible research labs feature thirty-six lab modules per floor and can accommodate 105 researchers.

También te puede interesar
Habitat para niñas huérfanas

The laboratory bench space achieves a new level of flexibility. Lab benches can be reconfigured or completely removed and replaced with computer workstations or traditional offices. This can be done without electricians, carpenters or plumbers and without special tools. Furniture and lab benches are “plugged” into gas, electric and data systems that are available in a regular floor grid. On a day-to-day basis, users control their environment through personal task lighting and adjustable-height lab benches.  All in all, the completion of the PENN Medicine Translation Research Center marks Rafael Viñoly Architects continued partnership with the thriving healthcare and biomedical industries.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas