21.8.2012

House on the Marsh, Jizera Mountains, Czech Republic

La casa de campo está situada en el distrito montañoso de Jizerské hory, en el norte de Bohemia. Se trata de un refugio escondido en los pantanos y los bosques, que proporciona un gran espacio para reunir a las tres generaciones de la familia. La arquitectura de la casa tenía que seguir estrictas regulaciones de construcción, incluyendo la geometría,  los colores y los materiales específicos dictados por las autoridades locales, para integrarse con la arquitectura vernácula tradicional. La forma simple y tradicional de la casa con techo a dos aguas se repite en una única y larga buhardilla que sirve como un espacio especial con espléndidas vistas del valle.

House on the marsh is a private lodge located in the mountainous district of Jizerske hory in northern Bohemia. It is a family retreat hidden in marsh and forests, which provides great space to gather for all three family generations.

The house
The architecture of the house had to follow strict building regulations including the house geometry or specific colors or materials which were dictated by the local authorities, to reach traditional vernacular architecture.
Simple and traditional form of the house with tall gabled roof is repeated in an unique long dormer window which serves as a special extra space with splendid view of the valley. Dark green vertical cladding protects the supporting timber structure of the house.
In winter one might enter the lodge under the prolonged eaves that roofs southern glazed veranda, which perfectly serves also for sunbathing or preparation of all ski equipment. The sliding glass could be adjusted according to the weather conditions. The northern veranda is a storage for firewood.

The interior
The traditional green tile stove is anchored to the centre of the ground floor living space. This robust stove can perfectly heat up the whole lodge during the winter, but works also naturally as an inner magnet of the room, cause it is a warm bench, divan or a cooker. The living room is divided by the central stove into several parts and small corners, there is a kitchen, dining table, seating niche and inside firewood storage under the stairs. The living room is southern oriented and opens towards sunny veranda. Its space continues vertically above the dining table up to the first floor living gallery. There are 3 bedrooms in the house, each with its own bathroom. Two of them are upstairs and the main bedroom for the oldest generation of skiers is situated in the ground floor next to the living room.

También te puede interesar
Kangaroo Valley Outhouse, un baño inmerso en el paisaje

The lookout dormer aka «lolling space»
The attic gallery is a place where to just lounge about, after the whole day of cross- country skiing, while enjoying the advantage of wonderful view from the hammock or from the long dormer window which we started to call „the lolling space“. It is an extra space, an independent typological kind with the only purpuse – to loll. We believe that every house deserves its own extra space.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas