3.8.2012

Extension and renovation of Sølvgades School, Denmark

Sølvgades es la escuela más antigua de Dinamarca, construida en 1847. Ubicada cerca de los famosos cuarteles navales de Nyboder, en Copenhague, la escuela ha tenido durante muchos años falta de espacio y de instalaciones modernas. El nuevo edificio de seis plantas, con su impresionante fachada de cristal, ofrece a la escuela una expresión viva y dinámica, con sus formas inclinadas y combinación de colores, que a su vez se corresponden con su entorno histórico. La doble fachada crea un edificio altamente aislado que minimiza el ruido del tráfico y funciona como chimenea para la ventilación natural. El concepto de ventilación híbrida combina la ventilación natural y la mecánica para minimizar el uso de la energía y crear un clima interior óptimo, crucial para un ambiente de aprendizaje.

Denmark’s oldest school, the listed Sølvgades School built in 1847, close to King Christian IV’s famous historic naval barracks, Nyboder, in Copenhagen, has for many years been lacking space and modern facilities. C. F. Møller has carefully renovated the school and done an extension which in its form and colours is true to the surroundings, but also adds a modernistic twist to the school.

Sølvgade School is surrounded by historic buildings and parks like Nyboder, the Castle of Rosenborg and its surrounding gardens, called Kongens Have. Nearby is the significant, modernistic residential complex, Dronningegården (1943-58) by architects C. F. Møller and Kay Fisker.

The new six-storey building with its striking glass façade gives Sølvgade School a lively and dynamic expression, but with its slanted shapes and colour scheme, it also corresponds with the historic surroundings.

Inside, the floorplan layout twists and angles, walls are sloping, and the coloristic colour scheme continues, linking inside and outside and creating an inspiring learning environment.

The unusual double layering of the façade creates a highly insulated building, minimizes traffic noise, and functions as vent stack for natural ventilation. The hybrid ventilation concept combines natural and mechanical ventilation to minimize the use of energy and create the optimal indoor climate crucial to a learning environment. All in all, the energy consumption does not exceed 68 kWh/m2/year.

También te puede interesar
Escuela Tecnológica de Laayoune

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas