6.5.2008

Colegio Bakkegaard

The project is a combination of development, rebuilding and extension and it forms part of a school development project - including all schools in the municipality of Gentofte. The project involves rebuilding of the existing school with three-form entry as well as the building of an extension of approximately 1800 m2 containing sports centre, lecture hall and canteen.

The new building acts as a landscape connecting the school on several levels, and new spaces are created for the common use of school and leisure. The new sports centre, the assembly hall in the main building, the educational service centre in the old gyms and the café and workshops in the pavilion used during the introductory period are woven together and act as one coherent room for common activities. The roof of the building is an elevated school yard, which opens for new possibilities for exploitation of the outdoor areas. From the roof there is connection down to the main access roads, the pavilion with workshops and the playground for the introductory period as well as up to the pupils’ home quarters and project rooms.

The outdoor areas form an essential part of the educational spaces of the school. It is consequently of decisive importance that there is easy access from the school buildings to the open air. By opening up the school the indoor and outdoor areas will from an educational point of view interact naturally. The outdoor facilities should emanate a feeling of security and be challenging at the same time, with a possibility of defining them in many different ways and in many different connections.

With the new sports centre Bakkegaard is no longer only a school but a forum where the school interacts with the local community. Due to the central position of the sports centre it will become the pulsating heart of the school. With the many possibilities and functions offered by the sports centre it will become the natural meeting point in the school for pupils and employees as well as others using it for leisure from early morning till late in the night.

También te puede interesar
Guardería Malvína

With this project we have paid much attention to the continuous development where the values of the school, sketches of physical frames and visions for new ways of working influence each other in a common, progressive process. It was essential to create an open process giving room for all participants to become wiser during the progress.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas