21.7.2009

Serpentine Gallery Pavillion 2009

El Pabellón Serpentine Gallery 2009, diseñado por Kazuyo Sejima y Ryue Nishizawa de SANAA y patrocinado por NetJets Europe, permanecerá abierto hasta el 18 de octubre. La cubierta se compone con dos placas de aluminio acabado espejo con un centro de 18 mm de madera contrachapada en capas tridimensionales que flotan sobre delgadas columnas de acero inoxidable y el suelo es de hormigón gris claro.


Pavilion Design

The Serpentine Gallery Pavilion 2009 is designed by Kazuyo Sejima and Ryue Nishizawa of leading Japanese architecture practice SANAA. The Pavilion, which is sponsored by NetJets Europe, opens on 12 July on the Serpentine Gallery’s lawn where it will remain until 18 October.

The Serpentine Gallery Pavilion 2009 has an overall footprint of 557 square metres. The design comprises two mirror finished aluminium plates with a 18mm plywood centre, layered in a three-dimensional shape floating on thin stainless steel columns.

Access and Circulation
The Pavilion has been designed to include access and equality of experience for all members of the public.
The site contains varying gradients, from the existing pedestrian paths at the Serpentine Gallery to the roadside. The intention is that all areas under the roof will be fully accessible, with level areas for seating. There are discrete wind breaks in the form of screens and vegetation, enabling the Pavilion to be accessed from all sides.
The flooring is of light grey concrete. Seating is movable so that open spaces can be used as needed.

Interior Space
The interior space is designed as a covered Pavilion for visitors to take respite and enjoy the various activities within. It also serves as a performance space. When seating is used it will accommodate approximately 150 people, and when seating is removed the Pavilion will accommodate up to 300 people standing. The architectural expression of the interior is generated from the reflections of the park on the underside of the roof supported by randomly placed thin columns. The concept of the Pavilion design is that the park and Pavilion are one.

También te puede interesar
Centro de exposiciones de planificación de Shijiazhuang CBD

Walls
A translucent acrylic material of varying thickness (20mm and 25mm) is placed around the perimeter in some areas to provide a windbreak and protection from the elements.

Flooring
The internal flooring is of light grey concrete, making it slip resistant and suitable for public use.

Lighting
The lighting is embedded into the flooring of the Pavilion. They lights are recessed into the floor, and they meet all standard requirements for external lighting. The lighting plan ensures safe access and egress for the visiting public.
Power is supplied by two generators, one constantly supplying the Pavilion, and a second generator to back up this supply in the unlikely event of a power failure.

Structural Support
The structure is a random arrangement of columns spaced two to three meters apart. The aluminium roof spans across the columns acting as a monolithic slab.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas