14.2.2012

Renovation and expansion of the Isabella Stewart Gardner Museum in Boston

El diseño de la nueva ala del Museo Isabella Stewart Gardner de Boston incorpora el vidrio y la luz natural para crear una entrada abierta y acogedora, así como para proporcionar vistas panorámicas del histórico edificio y los jardines. El edificio cuenta con cuatro volúmenes revestidos en cobre verde patinado y en ladrillo rojo que parecen "flotar" por encima del primer piso transparente. Las principales características de la nueva ala son la sala de espectáculos en forma de cubo y la galería de altura ajustable para exposiciones especiales.

The design of the Museum’s new wing incorporates glass and natural light to create an open and welcoming entrance, as well as to provide uninterrupted views of the historic building and gardens. The building features four volumes clad in green pre-patinated copper and red brick that appear to “float” above the transparent first floor. Key features of the new wing are a cube-shaped performance hall and an adjustable height special exhibition gallery, which are the Museum’s first purpose-built spaces to accommodate such functions.

Visitors enter the Museum through a new entrance facing Evans Way Park into the glass-enclosed Bekenstein Family Lobby. A new space, named the Richard E. Floor Living Room, welcomes the visitor in an intimate domestic-like setting where hosts, books, and touch screen monitors on easels offer information about Isabella Stewart Gardner, the collection and its unique installation, and the Museum’s Artist-in-Residence Program.

Calderwood Hall, the Museum’s new performance hall, is the largest space in the new wing at 6,000 square feet, and is designed in collaboration with acoustician Yasuhisa Toyota of Nagata Acoustics. With 300 seats configured in three balcony levels surrounding the central performing area on all four sides, the hall preserves the intimate experience that has long characterized the Gardner Museum’s music program.

The Special Exhibition Gallery, which will present three major exhibitions each year, is a flexible space featuring a retractable ceiling and a full wall of windows overlooking the historic Museum and the Monks Garden. The addition also houses working greenhouses, a landscape classroom and expanded outdoor garden spaces; two artist apartments; conservation labs; the Claire and John Bertucci Education Studio, which will offer hands-on art workshops for students and families; a new store, called Gift at the Gardner; and a new restaurant, Café G, with indoor and seasonal outdoor seating.

También te puede interesar
MUPAC, Museo de Prehistoria y Arqueología de Cantabria

“Isabella Gardner’s Palace, with its treasured collection and inimitable installations, its verdant courtyard and mesmerizing corridors, will always be the focus of the Museum, but it could only remain so with the construction of a companion building. With housing for resident scholars and artists, labs for the conservation of the collection, and room for public assembly and school partners, the new wing frees up the historic building to fulfill its historic purpose,” added Hawley.

The Isabella Stewart Gardner Museum is seeking LEED gold certification by the United States Green Building Council. Primary components of the sustainable design are a geothermal well system, daylight harvesting, water- efficient landscaping techniques, and the use of local and regional materials, which reduces the environmental impact associated with transport.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas