15.8.2011

Registrar Office of St Vicente, Portugal

El edificio se sitúa en la costa noroeste de la isla de Madeira, Portugal, en un extenso valle, próximo al centro de un pequeño pueblo de la costa rural, entre el paisaje natural de la región. El programa de diseño de este centro de servicios públicos alberga una oficina, un área de archivo y una oficina privada, una sala de reuniones y una recepción para el público en general. Desarrollado sobre un estacionamiento subterráneo, el nuevo edificio traslúcido permite la entrada de luz natural y la vista a las impresionantes montañas verdes circundantes. Se trata de una estructura de madera y vidrio, con diversas cajas rectangulares de hormigón, previamente utilizadas como puntos de venta en el parque urbano, dispuestas en la parte superior. En lugar de demoler los pequeños edificios existentes, se decidió utilizar algunos de ellos como parte del nuevo edificio, y así también mantener la escalera original y un ascensor que da acceso al estacionamiento.


Situated on the northwest coast of the island of Madeira, Portugal, in an extensive river valley, it is near the centre of a small coastal rural village, nestled between the region’s natural landscape, which extends towards the area where the building is located.

Standing on top of an underground car park, the new translucent building allows an influx of natural light and the view of the impressive surrounding high and rugged green mountains.
It is a wooden and glass structure arranged on top of various rectangular shaped concrete boxes, previously used as kiosks in the urban park. Instead of demolishing the existing small buildings to make room for the new one, it was decided to use some of them as part of the new building, and also keep the original staircase and lift which gives access to the car park located below.

The design program of this public services’ building is a simple one. It houses an open space office and workspace for the registrar office personnel, an archive area and a main private office, a meetings room and a reception counter for the general public.

The volume of the new construction is larger and taller than the others and is intersected by some of the existing volumes which are now covered in grey volcanic basalt stone, the local most common stone. It was built as a structure of metal beams with flat cover, clad with natural heat treated wood.  In the interior, the black granite flooring, window frames and counter, make a contrast with the wooden ceiling and the outdoor metal pillars which sustain the construction.

También te puede interesar
Centro Administrativo de Saint Pierre

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas