28.8.2012

Kirchplatz Office and Residence, Switzerland

El proyecto es el resultado de un concurso de diseño convocado por el Ayuntamiento de Muttenz, Basilea, para la renovación de un antiguo caserío, construido en 1743, situado en el casco histórico de la ciudad. El nuevo diseño proporciona una nueva interpretación de las tradicionales características del histórico edificio y de su interior. Esto se consigue mediante la creación de nuevas aberturas de luz natural, aplicando en el interior un acabado blanco que se yuxtapone con la textura de las viejas maderas, y a través de la forma como los espacios se abren, se superponen, y se fusionan entre sí. Actualmente, la casa sirve como oficina de una empresa de arquitectura, ofrece espacio para reuniones comunitarias, y se vincula con una nueva residencia privada adyacente. Esta elegante estructura residencial contemporánea se yuxtapone con el edificio histórico.

The design of this adaptive re-use project was born initially out of a design competition initiated by the City of Muttenz/Basel. The design was based on the renovation of an historic farmhouse situated within the historic center core of the city. The original farmhouse was constructed in 1743.  Today the converted farmhouse serves as an office for an architectural design company, provides community meeting space, and serves as a compelling link to a new, adjacent private residence.

The new design aimed to provide a fresh interpretation to the existing traditional features of the historic farmhouse building and it’s interior. This is achieved by creating new openings for natural daylight and by using a crisp white finish in the interiors, which juxtapose against the texture of the old wood and through the way in which the spaces open up, overlap, and merge together with one another.

The sustainability considerations included maintaining an energy-efficient building through the use of current MINERGIE (energy efficiency) construction standards, solar roof panels, a sustainable choice of materials such as reclaimed wood used for the facade, and the restoration of existing architectural elements where possible.

The project also included the design of a new single family house adjacent to the adaptively re-used historic farmhouse that was converted into the office. This elegant contemporary residential structure juxtaposes with the historic building. The new and old share commonalities of materials and colors, yet have distinctly different expressions with the interplay of modern and historic delighting the senses. The 3-floor house is organized with the master bedroom and guest bedroom on the top floor; the kitchen, dining and living spaces on the ground level; and the children’s bedrooms below ground with a ramped outdoor backyard terrace leading up to the ground level.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas