18.2.2010

House in Obama, Fukui, Japan

El sitio está cerca de la playa, y tiene algunos problemas climáticos, tales como las perjudiciales brisas marinas. Debido a esa condición, el cliente quería una edificación cerrada al medio ambiente exterior.
El edificio tiene pilotines para darle espacio al estacionamiento de automóviles. Los espacios de cocina, baños, rincones estudio, se colocan en la línea de posterior del edificio. Las habitaciones principales, tales como el estar y los dormitorio, se ubican en la zona interior para protegerlas del aire frío del exterior.

The site is near the beach, and it has some climatic problems such as damaging from sea breeze. Because of the site condition, the client wanted their residence space closed to the outside environment.
The building has piloti because of keeping some space for cars as it was used as a parking lot.
Although skinny steel structure was considered for the piloti, it was designed as Reinforced concrete structure to create more friendly environment for old patients who are high rates for the clinic.

The structure answers both conditions to have closed residential space and open parking area. The construction at the second floor is metal structure that can be a wide span because of the exterior walls as it was designed for truss beams.
Kitchen space, bathrooms, study corners, storages and so on are placed at the boarder line of the building area. Other rooms used as main space of a residence, such as living space, bed room, kids rooms are located inner area to protect from cold air from outside.
The unique design of the house is inside courtyards. The gardens are placed between the rooms and separate each room. The walls at the courtyards are glass-framed walls, and they create one continuous space of the house, especially when they are opened and connect all space.

Because of the courtyards, elements of the rooms and gardens are mixed and interact each other to create space that is hard to define neither inside nor outside. We believe the relationship would create more possibilities of architecture that could be more open and closer to the outside environment.

También te puede interesar
Edificio Ancón

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas