26.3.2009

DDM House, Sèvres 92, France

Situated on one of the last available plots in the "Hauts de Sèvres" department, this house enjoys a truly exceptional site. The steep slope suggested a project that would unfold over three floors, all facing south, each with its own distinct universe.

The garden level provides the living spaces, seamlessly connecting to an outdoor cantilevering deck. The narrower, more private spaces at street level are the children’s domain, while the top floor, with its spectacular views, is the parents retreat. The three floors are drawn together by a sun-filled atrium, bringing light and natural ventilation deep into the building while creating a playful interrelationship of views.

As the building could be seen as having grown out of the site, it comes as no surprise that there is nothing «house-like» about its exterior: camouflage netting below a windowless aluminium prism and a stainless steel mesh draping down its southern facade. A dematerialised volume melting into its environment.

También te puede interesar
Casa Mill Hill

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas