29.3.2011

Container Family House in Zellerndorf, Austria

El lote está ubicado en medio de un conjunto de viviendas unifamiliares típicas de los ‘70. En este caso, la tradicional disposición funcional de las plantas: sótano-garaje, planta baja / sala de estar, ático / dormitorios, se transforma en un orden lineal que encadena las diferentes funciones en una sola planta. Estas se agrupan en 3 estructuras similares a un contenedor. En el primero de ellos se ubican los talleres y los espacios de almacenamiento, el segundo contiene los espacios de estar y la cocina, mientras que el tercero, lejos de la entrada, contiene las zonas íntimas. La terraza, con una piscina alargada, se enmarca entre éstos últimos dos bloques protegiéndola del viento y otorgándole privacidad.


Urban planning
The site is located in a settlement of detached single-family houses, characteristic for the 1970s. the traditional arrangement of functions for each storey: basement/garage; ground floor/living space; attic floor/ bedrooms; has been transformed into a linear order. the so called «streckhof», the original farm model for this area has been adapted by stringing together different functions in one floor.

Function
Different functions are summarised in three structures similar to container. The mainentrance from the street is marked by a conopy which leads to the fully glazed passageway and ends in an overhang at the garden side. Garages and storage space is located in the first of three containers. The connecting passage to the second container acts as porch.

The living space, gets natural light from three sides and is situated in the second container. A vegetable garden is connected directly to the kitchen.

The third container implies the intimate areas, far off the street and the entrance area. Two eastorientated children’s bedrooms share one bathroom lying inbetween. There’s the parents bedroom orientated to the west.

The terrace with the elongated pool is framed by the last two buildings and thereby wind and privacy protected.
Access is possible from the kitchen, the living room the hallway as well as the parents’ bedroom.

The walkway consists of open and closed sequences that allow constant views into the half-open courtyards and each container.
By planting both sides of the glazed passageway with vine the client, who is a hobby wine grower, gets his own piece of vineyard into his house.

También te puede interesar
Villa Z, inspirada en las raíces culturales marroquí

Construction
To make sure that the client can build as much as he is able to on his own, the outsidewalls are planned as brick construction. Even the insulation and the facade made of acryl glass has been installed by the client’s family. The roofconstruction consists of prefabricated timberelements with a foil sealing. The connecting passageway, also made of timber, acts as a bridge. Its facade consists of structural glazing without any mechanical fixing.

Facility engineering
All living rooms are equipped with underfloor heating. The water is heated throuh a geothermical heating collector and two heat pumps.
The fresh air is supplied via controlled ventilation with heat recovery. The swimming pool is heated by a solar collector on the rooftop.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas