22.4.2008

VM house

The manipulated perimeter block is clearly defined in its four corners but opened internally and along the sides. The vis-a-vis with the neighbour is eliminated by pushing the slab in its center, ensuring diagonal views to the vast open fields around.

The building volume provides optimal air, light and views to all flats. All apartments have a double-height space to the north, and wide panoramic views to the south. The logic of the diagonal slab utilized in the v house is broken down in smaller portions for the m house. In this project the typology of the unite d’habitation of le corbusier is reinterpreted and improved: the central corridors are short and get light from both ends, like bullet holes penetrating through the building.

También te puede interesar
Mandel III

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas