28.1.2021

Regency Villa

We were challenged to transform a dark, tightly enclosed house into an open, lightfilled four bedroom family home.

What were the key challenges?

Our clients needed light, light and MORE LIGHT!

‘THE PIT’. This is what the clients called the shallow yard at the back of the house they had purchased!]

THE STAIRCASE was taking up valuable floor space and complicating the plan, whilst the small side wing to the building was underused and disfunctional. We therefore needed to achieve planning consent in a Conservation Area to enlarge the side wing and thereby unlock the potential of the house!

What were the solutions?

LIGHT: A 7m long frameless structural glass skylight was used to flood the stairways with natural light . Walk-on glass hallways ensure that light filters down to all principal floors. An external walk-on glass balcony prevented overshadowing to the rooms below.

‘THE PIT‘: We used 40sq m of glass micro mosaic tiles on a modelled substrate to bounce light down to the lowest floors and provide a subtle shimmering backdrop to the main living spaces in the house.

THE STAIRCASE: Planning consent was achieved to extend and raise the side wing… and the new staircase became the signature note for the entire house.

What was the brief?

We were challenged to transform a dark, tightly enclosed house into an open, lightfilled four bedroom family home. At the same time the clients wanted to maximise additional floor area (with a new basement), modernise all services and massively improve the house’s energy performance long term.

También te puede interesar
Pool House

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar