27.11.2019

Family House in Jinonice

A narrow street, where the sleepy character of old Jinonice is still preserved, broadens out to create a tiny square with a well.

It was dominated by an abandoned house, formed by gradual addition of masses, some of which overtopped the original one. The complex of these small buildings, placed in the sloping garden, was in a very dilapidated uninhabitable state.

The new design preserves only the oldest part made out of stones oriented towards the street and uses it as an entry to the main living floor in the two new masses. The tallest part is dedicated to the children. All of the living areas, including children´s bedrooms, have a direct connection to the sunlit sloping garden, which is shielded from the street by the mass of the house.

The old and the new part are visually unified by the colour of the stucco plaster and by beaver tail ceramic tiles on the roof. The age of the individual parts is revealed by the detail, the original morphology is in a light contrast with the contemporary minimalist form.

También te puede interesar
Casa Morgana

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar