7.10.2014

Goldstück, musikverein, in Austria

The musical society of zwettl was founded in the year 1887. its hitherto existing rehearsal space in the attic storey of the municipal office did neither answer to the musical society’s supraregional importance, nor to acoustic requirements. Transferring the music society frees space in the existing building for the increasing number of administration tasks.

The new building’s positioning frames the hitherto undefined place and presents an effective enhancement of the municipality’s entrance situation. moreover, it offers the possibility for concerts of the musical society right next to the reharsal space. With its contemporary, reduced cubical style the new building forms an intentional counterpoint to the adjacent municipality. for illumination of the ground floor, the structure floats on a circumferential window belt. The façade design with gold-coloured diamond-shaped aluminium composite panels was derived from brass instruments and the pattern of the musical society’s uniforms. By providing a new building for its musical society, the municipality of zwettl signals the society’s importance not only for the town itself, but also beyond.

También te puede interesar
Technology School of Laayoune

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar