23.4.2012

Gösta Serlachius Museum, Mänttä, Finland

Gösta Serlachius Museum is located in excellent natural landscape conditions. On the shore of the lake the landscaped garden, trees and the imposing silhouette of the Manor building have a decisive presence, so you could say that the plot is fed from the lake and surrounding nature as well as the image of the lake is based on the presence of the current museum, which reinforces its presence because of a drop of the plot about 7 meters.

The proposal seeks to fully respect the existing landscape balance in the natural environment of the lake, garden and building that seem to live in peace. Taking advantage of the current drop of the plot, the building attempts to minimize its presence, keeping the eaves below +107m height, ie coinciding with the level of support the existing building. This way the proposal organizes the programme into two levels of support, +104m, which are located applications requiring less headroom and +102m, which the exhibition halls reaching heights up to 9 Free meters

The new building shows a double image; on one side seeks to minimize its presence and lowering its height merging with the ground and directing its green cover in continuity with the existing garden, in a scheme of implementation that could be described as camouflage.  On the other side of the building claims its contemporary building condition and displayed in all its glory to the shores of the lake, claiming their presence as a set of covers designed to light and that despite the different orientations, convey an idea of unity because of a constant geometrical law that unifies the whole.

También te puede interesar
Models in Model

The building extension is built as a kind of stacked covers that offer a socket built for the old mansion that dominates the set, producing an image that metaphorically might recall that of a medieval town in which opposed the strength and covers of the residential village, a medieval village dedicated to contemporary art that reaches the lake

By implementing this strategy in section, the current building strongly maintains the hegemony of the whole edifice, appearing the new extension museum in the background, within the current entrance plaza. A ramp connects the public space access outside the old mansion with the new access which flows into the main hall of the building on which they turn all intended uses for the expansion of the museum.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar