6.3.2024

Mu Feng Yue Hot Spring Hotel

Situated in Fengxi New City, Shanxi Province, China, the Mu Feng Yue Hot Spring Hotel emerges as a serene retreat, nestled in the natural wilderness yet mere moments from the bustle of the city.

This hotel represents a seamless fusion of city life and nature, providing guests with a peaceful and refined sanctuary. The architectural approach adopted here emphasizes harmony with nature and thoughtful adaptation to the surroundings, resulting in a design of minimalist façades paired with a rich interior.

This establishment isn’t merely a structure; it’s an environment crafted through strategic placement of walls that redefine and choreograph the space. These walls fold and unfold the spatial experience, integrating the surrounding environment with its larger context. The sunken courtyard, tailored to local conditions, gives the impression of the structure emerging organically from the land. The choice of materials such as rich earth-toned, timber-textured concrete complements the natural hues of the surroundings. Key features include the ethereal “rice paper lantern” suspended tearooms, reflecting pools, sloping water surfaces, and a Zen-inspired orange-tinted glass pavilion set over water, all contributing to the hotel’s enigmatic allure.

This 3,440 square meter hotel provides 6 luxurious guest rooms, each with its own indoor pool, while 8 outdoor pools with dedicated showers and lounges are also available to visitors.

Fine dining halls and tearooms specialize in local flavors. The hotel’s 10,000 square meters of exterior areas allows for a sprawling layout that includes gardens, water features, lawns, and seasonal flower beds. The hotel becomes an attractive option for those wishing to find peace and elegance away from the city.

Notably, this project adeptly incorporates an urban pumping station and a power distribution facility buried on the second underground level. The building was constructed atop a pre-existing structure, constrained by the limitations of the site. In order to minimize earth backfilling, the architect has strategically positioned the building functions starting from the first basement level, ingeniously using the landscape to craft a sunken courtyard connected to the ground level via green slopes on two sides. This approach not only reduces costs for the developer but also demonstrates a profound respect for and utilization of the site’s pre-existing condition.

También te puede interesar
Rose garden Boutique Hotel

Moreover, the project features temperature-sensitive skylights that automatically open and adjust to enhance air circulation and regulate the indoor microclimate, infusing vertical natural light into public spaces. A series of light-guiding openings channel daylight to lower levels, promoting energy efficiency. The rooftop, abundant with greenery, purifies the air and harnesses rainwater, offering energy savings and cooling for indoor spaces. These environmentally sensitive aspects of the design  significantly reduce long-term operational costs, reflecting a commitment to sustainable architecture.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar