26.3.2024

Humbird at Schweitzer Mountain Resort

The new Humbird hotel at Schweitzer redefines destination mountain architecture. Located in the heart of Schweitzer village, it is set within the Rocky Mountains of northern Idaho at the nexus of two distinct ranges, the Selkirk and Cabinet Mountains, offering easy access to a wide variety of seasonal recreation activities.

Schweitzer brand with a boutique hotel arrival experience that reflects the next generation of local ski culture. Humbird hotel is Phase 1 of this plan. To help restore the village concept, the 31-unit, 66,580 sf, hotel is strategically placed among a disparate group of older buildings with the purpose of transforming the predictable resort experience into a newly invigorated, European-inspired mountain village. By siting the building in such a way, the collection of structures are now united by narrow walkable streets and knit together multiple covered parking areas. Care was taken to orient the lodge with spectacular views of Lake Pend Oreille. The result is a ski-in, ski-out hotel providing essential arrival services and on-slope accommodations to re-frame Schweitzer as a year-round destination for the 21st century. Seattle urbanite meets Idaho ski bum.

The new hotel and restaurant anchors the village. The barbell-shaped hotel takes advantage of the steep site by nestling into a notch cut into the slope creating space for a sheltered parking garage, which is essential in a location that gets up to 400 inches of snow a year. The exterior of the hotel is expressed through board formed concrete, metal panels, large expanses of glass, and glimpses of the wood ceilings inside. Structural elements are evident and highlighted to enhance the sense of enclosure and warmth inside the lodge. The palette draws upon the architectural heritage of the Schweitzer basin.

Primary gathering spaces feature exposed cross-laminated timber (CLT), including ceiling planes, glulam beams, and columns to deliver a modern take on a familiar lodge aesthetic. Mass timber construction was selected for its ties to the logging history of the area as well as being inherently beautiful and sustainable. CLT was also employed for the dining area and ski locker warming hut. In doing so, the hotel embraces a time-honored resort aesthetic while using next generation construction technologies.

También te puede interesar
Rose garden Boutique Hotel

The lobby and welcome area are situated above the below-ground parking area. Once inside, the interiors take inspiration from nostalgic ski equipment and fashion, including the bright ski suits of the late 20th century, as well as local memorabilia. Guest rooms are arranged over three floors offering views of nearby Lake Pend Oreille. Each room, like other public spaces in the hotel, displays historic photos of the area complete with descriptive narratives to honor and integrate local culture into the guest’s experience.

Bracketing the hotel are two amenity areas: the Glass Room which is the hotel’s communal living room space and a place for guests to sit by the fire, relax and play games, and the Crow’s Bench, a 50-seat fine dining restaurant where guests make the most of après-ski or -bike. Or guests can take advantage of the adjacent 15-seat bar and lounge areas which cozies up to a grand lobby fireplace. Other amenities include an indoor retreat/co-working space, and a small fitness facility. A third-floor outdoor terrace features an oversized hot tub affording views of the surrounding mountain landscape and Lake Pend Oreille below.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar