14.4.2014

Vila Aspicuelta, in São Paulo

The eight houses that compose Vila Aphins challenge the logic of vertical buildings: the different units are disposed side by side horizontally, and function vertically. The street continues through the villa, partially covered by the building, and gives access to the staircase of each individual unit.

The parking lot, gardens and common areas are also placed on this street. On the first floor of every house, one single area provides space for the kitchen, dining and living. The second floor was conceptualized as a private area, a bedroom with a balcony and garden and a bathroom. Finally, on the rooftop, an open air plaza is set, with individual spaces. The eastern orientation of the villa enables the houses to enjoy sunny mornings, shady afternoons and crossed ventilation. The western façade hosts the access stairs of the houses, and unifies all the units, providing the Vila it’s wavy project identity.

También te puede interesar
Henry Koerner Hall

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar