27.9.2013

House on a Warehouse, in Portugal

The briefing was to build a three-bedroom house on top of a warehouse built in the 80's, where part of the roof was made with a flat slab and a small balcony, precisely with that idea of later building the house.

Given the constraints of the existing warehouse, the house shape turns out to be automatically set: a box that rests on the existing structure. The rooms are placed to the east, the toilets to the west, as well as the kitchen, looking to a centennial olive tree. The existing balcony will be maintained and “duplicated” as a shading element. The living room is placed south where its south/east corner is diagonally cut in a way that the balcony could enlarge and offer an outdoor area protected from the sun and rain, overlooking the valley.

También te puede interesar
Underground house Plan B project concept

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar