TEC CCM2 Edificio Sur

usoarquitectura
El objetivo del proyecto fue crear un espacio hibrido de trabajo y estudio, con una atmósfera cálida y divertida, para los alumnos de la Universidad Tecnológico de Monterrey, personal de la facultad y administrativos. Se ubica en un edificio existente al sur de la Ciudad de México donde la universidad buscó acondicionar varias áreas de apoyo para su campus actual en remodelación, tomando un espacio del segundo nivel con una superficie de 3,885 m2 en una sola planta.
429

The design is formed by three areas dedicated to each kind of user: the one for students, teachers and clerks respectively. Based on the sports practice in this campus we worked on a flexible design with collaborative and private zones.

 

Open work stations, with no assigned places and adjustable height, besides having support areas such as coffee stations, printing, filing, breastfeeding & nap rooms and nursery. A race track surround the main circulations as a way to take a long walk, talk on the phone or interact with other areas, The use of colors, materials and textures make each space unique, a football field, a tennis or basketball court and a pool are some examples of the different areas where the TEC community converge.

 

The university is currently implementing new and different work spaces that are frequently visited by the students. From several activities such as school assignments, individual or in group, homework or study for final exams. At the same time teachers and clerks need new areas for the day to day work and more flexibility and productivity.

Información de la obra

Otras obras del autor Ver más

Comentarios

Cargando comentarios…