5.10.2012

Bangkok Flat, Thailand

This small project is a renovation of an old residential high-rise building in Bangkok.

The design makes use of as many existing attributes and found conditions as possible. The building’s location, while in the middle of the city, is away from the main roads and adjacent to one of Bangkok’s largest waterways, or ‘klongs’. As a result, upon entering the apartment, one faces an uninterrupted view of the Bangkok skyline.

The apartment itself is located at one corner of the high-rise. In Bangkok, the prevailing winds originate from the south-west direction, and as a result, the layout was arranged to maximize openings to the east and south sides to allow for cross ventilation throughout the apartment.

Materials and finishes were selected as spare and contemporary interpretations of Thai living. In particular, inspiration was found during visits to the local workshops of craftmen and carpenters. These workshops usually consist of not only the ‘working’ areas but also combined eating and sleeping areas within a limited space.

The idea of combining several functions within a compact space resulted in the design for the outdoor shower area. Working closely with a local carpenter, perforated wooden screens made from reclaimed hard wood timber were installed. When not used as a shower, the wooden screens can be closed to enlarge the outdoor balcony space.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar