2.9.2020

Worrell Yeung Designs Garden Renovation in Brooklyn Heights

New York, NY –NYC-based architecture office Worrell Yeung has designed the renovation of the front and back gardens of a brownstone in a Historic Landmark District in Brooklyn Heights, NY.

The existing condition of the gardens, totaling 860 square feet, were bleak and un-landscaped—and included astroturf, mosquito infestations, and water infiltration due to lack of drainage. In the front yard, Worrell Yeung reconstituted the historic forged iron fencing and gate details, adding modern contextual stone pavings and custom planters. At the rear, new enlarged steel casement windows and doors on the ground level and first floor bring additional light into the townhouse and open onto a new balcony with a new, black custom metal staircase that descends into the intimate garden below.

In keeping with their overarching architecture and design practice, several discrete but similar cubic volumes were designed to organize space within the gardens, containing plantings and a spa in the back, and waste/recycling protection in the front. “This is consistent with a lot of the interior architecture work we do, in which we deploy ‘objects’ within a space. We treated these objects like vitrines, which helped us to organize the cubic hot tub with the plantings, for example,” says Jejon Yeung, co-founder of Worrell Yeung. Instead of laying out a more traditional wall of hedges, Worrell Yeung purposefully layered multiple plant areas in the garden to achieve lushness while still maintaining privacy.

The firm also strategically layered materials to further map distinction between areas within the back garden, as well as offer visual depth from within the townhouse. Historically precedent bluestone pavers were utilized in the area of the back garden closest to the house, while ipe wood comprises the hot tub vitrine, deck, and surrounding area, including bench seating and the dividing wall with the adjacent property. Black steel in the framing of the windows and doors, as well as the railings and balustrades, define the interior/exterior boundary.

También te puede interesar
Leach Botanical Garden

“During design, we were focused on creating a backyard oasis; a small sanctuary to escape to but with a variety of experiences within the garden. Having different spaces and scale of plantings throughout made the garden read not as a singular outdoor space, but as an open living room to be inhabited,” says Yeung.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar