26.11.2019

Treehotel, The Cabin

The site of The Cabin is chosen with regards to our ideal: high ground with a steep slope, providing a great view of the valley of the Lule River.

When visiting Harads to view possible sites, we formulated an idea around a horizontal approach: a footbridge leading to a spacious deck. It offers the potential for future expansion, with additional tree houses and footbridges (as well as viewing platforms and places to rest). The basic shape of the deck comes from the supporting trees in the slope. The actual tree house is suspended from the deck. This will hide the volume of the building to a certain degree. The deck is slightly separated from the building in order to make it appear smaller and also to allow the building its own expression. We played around with the angles and rounded off the corners lengthwise. It now looks like a capsule or cabin, an expression we feel comfortable with. While discussing the façade we decided to try an unconventional solution: engineered fabrics used on lorries and trailer covers. Manufacturers in this line of business use fasteners, fixtures and techniques that would be suitable, as well as intriguing, for this tree house.

También te puede interesar
Treehouse Hotel at Port Lympne

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar