24.8.2021

Spring City Center

The residential project “Spring City Heights” is located in Qingxu, a county of Shanxi Province with the population of 360,000. With the urbanization ratio of 37.15%, Qingxu is undergoing rapid development due to supportive policies from the local government.

Site & Context

In May 2020, Qingxu was listed in the New Type Urbanization Models with its competitive location in Shanxi Transition and Comprehensive Reform Demonstration Zone.

Overview

Sited at the east gate of the residential garden, “Spring City Center” is currently used as sales and display center of the project and will be the commercial space after the completion of the “Spring City Heights”. It will build up direct contact between the residence and the city.

Commercial/Enclosure/Passage

In general case, residential commercial podium exists as part of the boundary walls surrounding the compound. To encourage the consumption from the compound, most retailers choose to open an extra door to the residential area, which unconsciously connects the residence with the city by creating small individual passageways. In this project, SITUATE Architecture reorganized the functions of retail space, boundary wall and passageway and integrated them in one space.

Connectivity

The design intention of the “Spring City Center” was to dissolve the boundary between the residence and the city by transforming the boundary walls into a multi-functional transitional space.

SITUATE Architecture created the transitional space by cutting through the “retail box” and inserting a passage in between, in the shape of the residence side wider and the street side narrower. Facing the residence, the passage goes wider in an inviting gesture; facing the street, it extends out from the retail box to the street, which links up the residence to the city.

First floor will be in commercial use and the second floor is the working space of the property management. In the “Spring City Center”, those functions of commercial, working, living are reorganized without interference to each other, which will hopefully achieve an ideal scenario of coexistence.

También te puede interesar
Hangzhou Vanke • Qiantang Oriental CO-Life Experience Center

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar