4.6.2020

SL11024

LOHA’s design for SL11024 serves as hinge building between two ecologies, engaging the UCLA campus as well as the larger Westwood community.

Likewise, it’s design straddles two challenging environments, a historically sensitive building and a demanding hillside topography. The result is seamless engagement and the formation of a new model for development that enriches the larger urban ecology.

Sited opposite Richard Neutra’s Strathmore Apartments in the Westwood neighborhood of Los Angeles, this housing complex of 31 units and recreational amenities pays homage to its preeminent neighbor while providing the community with much-needed housing for students, faculty, and others.

Following conversations with the client and community activists, LOHA developed a scheme that responds to the considerations of the established
neighborhood, the client’s extensive program requirements, and the unique, wedge-shaped site.

By splitting the building into two volumes, LOHA was able to efficiently integrate the structure’s overall massing with the existing landscape, provide wind crossventilation to the apartments, and define a clear circulation path through the property. Accommodating a fifty-foot elevation change, the building’s volumes shift downward along the street’s natural incline and reach their lowest height directly across from Neutra’s modernist landmark, thereby echoing and amplifying the enlightened site strategies of this high-profile neighbor.

Continuing LOHA’s efforts to add green spaces into dense, urban developments, the building incorporates landscaped roof terraces at various levels, creating inviting outdoor areas for students. By stepping back the form, LOHA created access from each floor level to either a roof deck or a courtyard space, providing vital gathering and community-building venues. This continuous terracing of communal space from the street level to the roof results in a powerful urban and architectural gesture that offers a multi-layered connection both within the building and out towards the surrounding community.

También te puede interesar
Senezh Management LAB

LOHA’s material choices for the building envelope of solid, perforated, and ribbed white metal panels project the vibrancy embedded within the project’s form, programming, and functions. Cement board painted in eight green-hued layers creates a gradient effect that grounds the building’s base and lightens as the structure meets the sky. The green delineates cuts in the building’s form, indicating voids for circulation and gathering spaces. The cladding system blurs the boundary between the sidewalk and the building mass, creating an animated effect of rippling shadow and light that breaks up the scale of the wall surfaces.

This project is a part of LOHA’s ongoing commitment to address and elevate challenging urban conditions. Here, LOHA embraced the unique topography of a hillside site to craft a multi-faceted building that is an asset to the increasingly dense and dynamic urban fabric of Westwood.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar