11.5.2018

Park House

Our unique process has transformed Richmond Avenue to create a site-specific result that is recognisably original, intelligently resolved, aesthetic, enduring and valuable. The creation of a two storey high glass rear addition playfully connects family life together.

LPA has a distinctive and collaborative process; our clients are thoroughly involved, particularly in the initial stages of the creative process, together WE establish a story, a valuable vision for the most creative solutions to each scheme. Evolved through dialogue and by responding and interrogating the site itself, the LPA process has transformed Richmond Avenue.

Our clients fell in love with this end of terrace Islington town house.  Its large reception rooms, impressive floor to ceiling heights, the scale and width of the existing property were identified as defining features.  The lower ground and rear addition sat awkwardly against the historic proportions, closed in and dark.

A thorough process of client and site interrogation discovered the importance of  connections.  Recognised as the conceptual container that underpinned the design, the Architect formulated a platform in which the relationship between inside – outside, upstairs – downstairs, living – working, loud – quiet could be boundlessly linked.  A double height glass extension was designed to sit gracefully against the rear of the property. Internally, the works transformed the introvert lower ground space, with its closed in corridors and segregated rooms, to an extrovert space that reach out and make connections with the garden and ground floor. A glazed tryptic – a ground floor balcony, an oriel stair seat and an internal study window – overlooks the double height space, creating playful and connected family spaces.

A new white folded steel staircase hangs from the ground floor, purposefully missing the last riser and appearing to float.

Our clients are thrilled with the transformation of their home. The design exceeds their expectations and they are enjoying the ease of their new home.

También te puede interesar
Bizhouse

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar