23.7.2021

Moxy Headquarters

The project is the office for a software studio, converted from a former industrial warehouse. The first impression of the space was strong and related to three elements.

A wide, incredibly light, and delicate old steel roof. A long and dark entrance corridor. And a torn-down wall creating an informal opening to a patio. All three were maintained and enhanced. The entrance path is punctuated by dark steel porticos. The narrow and dark succession of spaces leads to a wide, well-lit open area. The contrast emphasizes its spatial qualities. The rawness of the materials stresses its industrial identity. A palette mixing polished concrete, stripped-back walls, galvanized steel, wood, polycarbonate, and black metal frames. A dark steel framed mezzanine is embedded in the existing roof structure. A high meeting area overlooks the entire lower floor characterized by communal spaces. These accommodate an open workstation area and flexible gathering places with multiple uses – from working to eating. Always characterizing the space, the torn-down wall remains.

Glorified ruins in a scenographic-driven option. The identity of the place is now rooted to these layers of memory and infrastructure.

También te puede interesar
New J&T Finance Group Headquarters

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar