11.4.2022

Knight Cancer Research Building

The Knight Cancer Research Building (KCRB) at Oregon Health & Science University (OHSU) serves a singular mission: to end cancer as we know it.

To achieve this, the Knight Cancer Institute championed a “team science” approach that encourages scientists to work differently, performing interdisciplinary early detection research in an environment upholding collaboration, connections, and shared resources. The KCRB breaks down barriers in order to build up scientists to do their best and most innovative work—all in the name of a cure.

Site

Located on OHSU’s Schnitzer Campus in Portland’s South Waterfront District, the LEED Platinum KCRB sits at the heart of a pedestrian-oriented hub of research and academia served by multi-modal transit. The facility fronts a dedicated campus greenspace facing the Willamette River, strategically sited along the campus’s north-south pedestrian movement corridor. OHSU’s clinical care facilities and the tramway to the University’s Marquam Hill campus are a short walk away.

Design Concept

The KCRB is a research building for all scientists. It overturns the typical model of competing researchers, laboratory siloes, and limited daylight and views for an unprecedented facility that is intentionally integrated, equitable, and connected. This team science approach is what consistently informed the building’s design drivers:

Integration of Labs

Rather than relegate dry labs to remote corners, an open neighborhood concept defines the KCRB’s research floors; shared team space and wet and dry labs reside side-by-side, connected through a glass wall to enhance visibility and collegiality. The unique design integrates bench research, computational labs, data analysts, and shared core laboratories with advanced technology platforms to create a dynamic research environment. The research areas are compressed to four large floor plates, increasing the population on each floor and promoting connectivity between teams. These lab floors are elevated above the ground plane, allowing a publicly accessible first floor to reinforce campus circulation and serve the community through a ground-floor conference center and retail.

También te puede interesar
Jacoby Studios

Intellectual & Social Hub

To foster team science the KCRB provides diverse social and gathering spaces throughout the building where researchers can spontaneously engage, exchange ideas and collaborate. These are often the spaces in which unexpected collaboration happens—a central kitchen, an auditorium, an informal seating area. A social lounge and rooftop terrace draw the entire Knight community, inspiring users with expansive views of the city and mountains beyond.

Vertical Connections

A primary spine running along the building’s north side links numerous open stairs and social hubs throughout the floors. This vertical connectivity allows the KCRB’s generous floor plates to feel intimate and transparent, contributing to a collaborative social work environment that draws people out and fuels creative discovery.

Equitable Access

Team science drove a non-hierarchical design in the laboratories, characterized by neighborhoods connected through circulation spines and dedicated areas sharing scientific resources to cross-pollinate research. Connections to daylight and views are available to all, number-crunching computationalists and principal investigators alike. Clearly expressed in the envelope design, the research floors are framed in a metal panel enclosure featuring a sawtooth-shaped configuration of windows along the south elevation. The sawtooth design directs views to the Willamette River and Tilikum Bridge, while continuous clerestories and rhythmic vertical view windows optimize daylight penetration and glare control. Indoor-outdoor connections are furthered by balconies, expansive glazing at view opportunities, and operable glass wall systems at the ground-floor retail space.

Today more than 200 world-class scientists have been recruited to the Knight Cancer Institute, drawn to the KCRB’s team-based work environment to further the mission of curing cancer.

También te puede interesar
Tony Molleapaza Children's Hospital

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar