14.4.2016

Interlace

To play is to learn from mimicking eachother. In few cases, this also applies to designing play. While most playgrounds are a contrast to their surroundings - in colour, shape and activity – the new Interlace playground is the mini-version of the surrounding residences.

The Interlace is a new residential typology designed by OMA, which breaks with the standard isolated, vertical apartment towers of Singapore. Thirty-one apartment blocks, each six storeys tall and identical in length, are stacked in a hexagonal arrangement to form eight large open and permeable courtyards. Light and air flow through the architecture and surrounding landscape.

In one of the courtyards, Carve recently built ‘Interlace’, a playground that seamlessly fits in its surroundings. Four large containers are stacked on top of each other, each one rotated just like the residential backdrop. Inside the containers, various crawling, climbing and sliding elements create a maze-like structure with a variety of adventurous routes. The ‘closed’ facade gives children the thrill of being invisible, while the perforations actually ensure looks both inside and outside. Additionally, the perforated  facades allow for shading and a continuous wind breeze, creating a cool climate inside the boxes whilst additionally stretching the borders of the conception of inside-outside.

También te puede interesar
Azatlyk Square

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar