2.4.2020

House BRAS

‘House BRAS’ is located on a lush green site abutting a lake in the middle of an old allotment in the suburbs of Antwerp.

The house is designed to blend into its surrounding natural landscape. The meandering plan allows daylight to penetrate during all seasons and at any time of the day while achieving unobstructed views of the garden.

The ground floor consists of three main zones – the living area with an open kitchen, a wellness zone with swimming pool and sauna, and a resting wing with bedrooms and music room offering panoramic view over the water. On the first floor is the master suite with views of the tree crowns and a library overlooking the pond through the double height music room.

These zones are physically and visually connected with glazed passages along four closed blocks covered with dark larch veneer. The boxes form the supporting structure for the roof that covers the open floorplan and include more separable functions like the entrances, vertical circulation, pantry, storages and bedrooms.

Technical spaces and car parks are located underground and are accessible through a ramp that disappears into a pond.

Trusses are integrated in the roof slopes, making it possible to realize large column-free cut-outs in the natural stone envelope. These openings are finished with aluminium joinery.

Natural stone has been selected for its appealing natural aging process. And specifically Muschelkalk because the stone, with its veins, cavities and subtle grey and brown tones, adapts to the changing light and vegetation throughout the day and seasons.

To underline the monolithic character of the house, the roof – the fifth facade – is also clad with Muschelkalk natural stone slabs. The polished panels in three different sizes are arranged in a directionless Roman pattern so that the roof surfaces and facades merge with one another. And rough blocks for stepping stones and terraces physically connect the house to the floor.

También te puede interesar
T3 House

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar