24.7.2017

Fanu House

This project took form in the proximity of the village of Ansião, on a reasonably-sized, slightly slopping stretch of land, enriched by oak and olive trees. Naturally embedded amidst the surrounding vegetation, it aims to preserve the pre-existing nature.

This is the motto that defines the layout of the building. The house branches out from a main axis, and this axis is not only set up in a functional manner but it also serves to separate the social from the private areas of the house. It is a one-storey building, slightly elevated from the ground. It unfolds from the location and its characteristics, and, in some points, mingles with the existing land, seeming to merge into it.

The adopted construction uses a small range of materials, conferring it the simplicity found in Nature. Two concrete slabs define the exterior outline, thus creating a sense of freedom as well as diversity in the creation of the interior areas, and permeability with the exterior. The areas are thus not limited by walls, but span out, with Nature serving as the only boundary.

También te puede interesar
Henge Hill is the virtual architecture project

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar