5.2.2019

Des Erables residence

The project consists of the transformation of a Montreal duplex into a single-family house. The architectural concept is build around a new staircase that joins the existing building to the courtyard extension.

Monochrome, the new courtyard façade with its abundant windows, is framed by two bricks pilasters, which enhance the relationship to the garden by continuing into the interior space. The conceptual transition between the old and the new is expressed by the materiality of the new staircase. The maple plywood used with white painted perforated steel contrasts with the original wood mouldings of the building.

The new living area is characterized by a sequence of spaces, which revolve around the double height dining room. The degree of intimacy is modulated according to the usage. On the ground floor, a bench becomes a contemplative space extending the interior. Upstairs, the yoga room, which is largely open towards the garden, is flooded with natural light. In the master bedroom, a steel blades screen filters the views over the neighbourhood.

The communicating spaces, with their thresholds, characterise the new rooms of the house. Intimate or more open, they allow a variety of experiences and possibilities for the occupants.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar