25.3.2019

Casa na Bica do Sapato – apartment renovation

From the first day we visited this site, we understood the potential of this curious layout. It resembled a maze with several heights, features we ended up exploring on a deeper level later.

Our strategy was to create a system of plywood carpentries which would re-organise the the house in a single gesture, enhancing the spatial clarity of this maze. This system, which contains the kitchen, the wardrobes, the library and stairs, connects the sources of light on both extreme ends of the house, and brings comfort to the core through the light-colored birch wood.

The living room is now connected to the kitchen, which allowed a more fluid fruition of the house. We also integrated a small study room next to the living-room, where before a closet was obstructing the sun-light. As for the private areas, the triangle shower-patio-bedroom encourages a new way of seizing the house – more spontaneous and
connected to the outdoors.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar