5.1.2024

Best World International

We were tasked with the opportunity to design a sophisticated and inviting headquarters for our esteemed client organisation, renowned for their expertise in skincare and wellness brands. Nestled within a premium 22,000 sqft Grade A office space, the large office offers panoramic window views and plenty of natural light.

The Brief: A Haven for Productivity and Wellness

Our vision is to design a welcoming reception area showcasing the client’s products, along with a professional boardroom, well-equipped meeting rooms, a cosy pantry, and a modern open-plan workspace centred around employee wellbeing. The workspace will feature a mix of traditional and flexible desks, as well as dedicated lockers for personal belongings.

Our main goal is to create an enticing work environment that encourages employees to return to the office after the extended work-from-home experience during the COVID-19 pandemic. We aim to promote a renewed company culture and facilitate effortless collaboration among team members.

The Narrative: Nature’s Serenity as the Guiding Force

For our design narrative, we drew upon nature as inspiration for the shapes and colours throughout the entire project. A central aspect of the design is a multifunctional pantry, cleverly fashioned as a lush garden island café, which can cater for town hall gatherings. Situated at the heart of an open pantry layout, the island is encircled by café seating, and features a mirrored ceiling overhead, yielding an engaging optical illusion.

The Process: A Confluence of Layout, Orientation, and Environmental Considerations

We assessed the specific needs of our client’s organisation to devise a layout strategy that fosters collaboration and productivity. Our design approach took into account the building’s orientation, ensuring that we optimised window views for an enhanced user experience. Additionally, we considered daylight patterns to promote energy efficiency in both heating and cooling, while also preventing glare for employees at their workstations.

The Solution: Fluid Spaces Encouraging Engagement and Resilience

The design solution establishes a smooth transition from a welcoming reception area, featuring a blue-toned, sculptural, wavy reception desk, paired with a product display section and library shelves that hold a circular table and chairs. From this point, visitors can seamlessly move into an open, spacious, café-style pantry, showcasing an oval-shaped central seating island decorated with plants and surrounded by adaptable, movable furniture arrangements. Boardrooms, meeting rooms, and a multi-purpose lounge space with a digital screen for company presentations and karaoke sessions are located along the side of this café-like area.

También te puede interesar
Cong Banquet

The overall open-concept workspace comprises multiple neighbourhoods complemented by an array of break-out spaces, such as built-in phone booths, semi-enclosed collaborative diner booths, and window bay seating. Additionally, private offices are positioned in the background to prevent any obstruction of views or natural daylight for the general workforce situated in the open-plan neighbourhoods.

The Materials: A Symphony of Tones and Textures

The materials palette featured light tones, textured surfaces, and natural neutrals, with blue accents such as the reception desk and door portals to reflect the company’s identity. The garden café showcased a soft coral hue for the open ceiling, accompanied by a light grey woven textured flooring that was soft to the touch. This durable woven flooring is suitable for high traffic use in the multi-function space which also included a wet pantry. The meeting rooms’ interiors displayed a variety of colour schemes achieved through pink and blue acoustic wall panels. Carpets were used in the general work neighbourhoods, with a light grey carpet earmarking the main circulation routes and a beige carpet designating the work neighbourhoods.

Environmental Design: Prioritising User Comfort

For well-being designs, the lighting strategy prioritised end user comfort. For example, artificial skylights have been installed in boardrooms and meeting rooms, creating a fresh and airy ambience. The garden café is naturally illuminated by panoramic windows, while spotlights supplement the light to create a cosy and homely atmosphere. Breakout areas feature more relaxing lighting effects.

Acoustic considerations are vital for open-plan spaces. Overhead acoustic ceiling panels have been incorporated in open ceilings to dampen noise reverberation, and meeting room walls have been adorned with acoustic absorption finishes. A distinct cork finish, an eco-friendly and sustainable material, was utilised for seating upholstery in various spaces, providing a soft, playful, and delicate feel.

También te puede interesar
Ichi-Go Ichi-E Restaurant &Bar

The Challenge: An Iconic, Inspiring, and Holistic Workplace

The challenge entailed establishing a functional workplace in all respects, imbued with a refined and subtle aesthetic that fosters a distinct identity for this skincare and wellness-oriented firm. This has successfully instigated a chain reaction, enhancing forthcoming franchise operations – including retail shops, showrooms, and offices – across the company’s multiple locations in various countries.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar