22.4.2019

Apartment in Lapa, Portugal

A noble building from the early 20th century. A successively adulterated and demolished apartment that has lost its original layout. An inhospitable and barren outer space, facing away from the apartment.

The intervention was based on the following principles:

Clarify and balance the several coexisting epochs in the same space. Return part of the plant to the past, rebuilding both structurally and stylistically, and preserving the original elements such as spans, portals and ceilings. Taming a postmodernist intervention, adapting it to new uses, but also showing it, in memory of the past, suspended in the ceiling of the social area. Balancing the design of these different epochs with contemporary language interventions, following the logic of verticality, fluidity and light: a window that illuminates several spaces, vertical doors, a wall trimmed from the ceiling thus illuminated. Finally, return the apartment to its outer space, by drawing a proportional sequence between social area, terrace and garden.

And in this, the House extends to the outside, where an open but private space tapers to the river.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar