7.7.2015

Viborg Town Hall

With its distinctive faceted shape Viborg Town Hall becomes a symbol of the new large municipal community that opens in the wake of the municipal merger.

The new town hall is situated in a previous military area on the outskirts of Viborg. Shaped as a white sculpture floating above a dark base, the building opens up to the town hall square and the new green park. Employees and visitors are invited into a building characterised by brightness, openness and flexibility. The green roof running from the building base beautifully interacts with the landscape and the green parking roofs surrounding the front square.

In the large atrium rising up six floors from floor to ceiling, a broad staircase constitutes a sculptural, uniting element. The employee cafeteria and kitchen are placed on the top floor of the building offering a nice view and direct access to a large roof terrace. The interplay between house and park creates a new place in the town where the large inner atrium is the heart that joins the town hall’s professional community with the community of the citizens. The facade structure provides the building with a distinctive expression – and at the same time offers protection from the sun.

Thoroughly sustainable and developed in low energy class 1, the 19,400 m2 building will be a landmark in the area, a modern workplace and a new place of value to both citizens and employees.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar