13.11.2018

Opening of The Beverly Center renovated by Studio Fuksas

The renovation of the Beverly Center, created by Massimiliano and Doriana Fuksas, officially opens on 1 November 2018. Known as The Mall of the Stars, because many of its customers are Hollywood stars, its façade has been a Los Angeles landmark ever since its construction in the early 1980s.

Studio Fuksas not only rethought  the design of the new façade to improve the aesthetic qualities of the building but, beyond renovating the image of the shopping center, it also created new meeting spaces for the luxury market in California. To inspire the renovation of the Center and its relationship with the surrounding areas, is the vision of the building’s new look. The façades are now moving surfaces that, with their wave-like movement, echoing the surrounding urban landscape, overlapping and becoming part of the architecture itself, thus contributing to the new lighting, with a vertical series of throbbing leds. These lighting effects alter our perception of the building both at night and during the day, as well as from the point of view of the public. The wavy effect dematerializes the existing volume by reflecting colors and dynamically decomposing them along curved surfaces. The three levels of the mall are set around a large central space that reflects the dynamic fluid nature of the exteriors.

Upon entering the building visitors are guided through three stories with three large full-height entrance halls which contribute to the perception of the dynamic movement that characterizes the entire Center. The large openings on the roof consent natural light to reach all the common and commercial areas, even from the lower stories, through shaded skylights.

Micro-punched metal panels reflect the interior lighting, giving life to a pleasant promenade inside the building. The sequence of curve voids marks the different floors and recalls the fluidity of the exterior façade although in a more human scale as opposed to the grandiose external one.

This continuous relationship between inside and outside invites the users to explore the Center up to the panoramic terrace situated on the roof, destined to welcome both visitors of the Center and the inhabitants of the surrounding areas.

This is not the first time that Studio Fuksas has undertaken a similar task. In 2009, MabZeil, a project of great impact and innovation, was inaugurated in Frankfurt in a futuristic structure developed over four floors and with an area of 70,000 square meters.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar