28.5.2013

Nueva biblioteca de Seinäjoki, en Finlandia

La nueva biblioteca de Seinäjoki se instala en el actual centro administrativo y cultural de la ciudad, diseñado por Alvar Aalto. Diseñar un edificio de estas características, insertado complementariamente en este distinguido ámbito pre-existente no era una tarea simple. El objetivo era crear un nuevo edificio que no sólo se adaptara a su prestigioso entorno sino que también lo desafiara.

The new Seinäjoki library assumes a place within the city’s existing administrative and cultural centre designed by Alvar Aalto. Fitting the building to this distinguished pre-existing environment formed the most significant starting point of the design process. Aalto’s masterpiece of urban design is not an easy target for complementary construction. The aim was to create a new building that not only adapts to its prestigious setting but also challenges it.

The program of the library reflects the needs of a quintessential public library of any mid-sized city. Open, adaptable spaces connect to one another seamlessly, while views unfold towards the most impressive aspects of the environs. The spatial design pays special attention to the changing role of the library; the collection itself is no longer the centre of focus, but rather the space itself as a location for public gatherings, social contact, and the simple act of being in the presence of knowledge.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar