1.11.2017

Atelier House

An artist’s studio, gallery space and sculpture garden are designed to make the most of mountainside views on a demanding south-facing site.

The core idea was to create a unique setting for an artist studio and sculpture garden positioned on a hillside with breath-taking views to the valley below.

From the house interior the view through the fully glazed front side falls onto the towering, kinetic sculptures. The dominant linear modern form provides an architectural frame for the artworks located both inside and outdoors. A system of multiple terraces exploits the different levels of the terrain, creating extra vantage points and space for the sculptures.

The beautiful setting and generous use of glass and transparent materials promote a constant dialogue between building, sculptures and the surrounding landscape.

This effect is enhanced by the widely overhanging top storey, which accommodates the main part of the living area; it simultaneously reduces the sunrays entering the ground-floor exhibition space and also yields a shielded outside area.

The sculptures in and around the building are showcased differently according to vantage point. The versatility of perspective between inside and out enables the airy building to enter into a dialogue between closed and open space and lets the experience of art and architecture fuse into a cogent totality.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar