17.12.2015

Writing Pavilion, in Brooklyn

Writing and drawing are activities that contribute to the creation of a parallel imaginative world and to producing infinite options whenever a condition of isolation or immersive solitude is needed. The small space is located in the lush and protected garden of a creative couple involved in the arts.

Nested on a concrete plinth, the pavilion employs the use of black stained cedar for the exterior cladding and natural pine plywood for the interior. The pavilion’s sectional shape acts as a device to bring natural light inside, and induces optimal conditions for the human eye. The room is minimally furnished with a chair and a folding writing table; the warm interior wood becomes the unifying element between interior and exterior. The roof is conceived as a large sloped light well porous towards the trees and the sky; one elevation is dominated by a large opening looking out toward the garden. The specific phenomenological conditions of this retreat space make ideas come to life through a synthesis of material and spatial imagination.

También te puede interesar
Bellerivestrasse 36 Zürich

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar