1.9.2014

Villa Dind

As it overlooks the Swiss Riviera, the building site is characterized by a large garden with a hilly landscape and offers many different views over Lake Geneva, the mountains and the forest. The projected access has been dug into the land; a long retaining wall unfolds over seventy meters to the top of the hill.

The layout of the house has been set up lengthways, facing back to the eastern limit of the property. The volume is made of apertures of various dimensions which have been selected to fit in with the surrounding views. The front articulation, which is emphasized with a double height, provides the living space with a large vertical picture over the lake and the mountains. In order to unify the project and express its strong minerality, all the walls have been made of bronze-tinted sandy concrete; this is a reinterpretation of the local marl which is very present on the site. Each wall segment is ramping and this feature strengthens the project dynamics. Coupled with the stylized articulations, these walls shape the house as if it were a long carved rock rising from the garden on the hill.

También te puede interesar
ORTHO

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar