11.5.2015

Vidigal House, in Lleira

This single-family house is located on a triangular-like plot, next to a highway that crosses an extensive green area, near the city of Leiria.

The house consists of two volumes that intersect as a closed angle, following the shape of the plot. The larger volume has its geometry marked by oblique lines, which rise from the ground. The stairs, at the intersection point, is the generator of this three-floor volume, where different functions are organized: at the lower level is the basement with parking and storage; above are the social areas – the living room on the ground floor and a mezzanine upstairs.

The other volume is smaller and seems to float in the air. The first-floor level looks like a white box that lays over a concrete block, pigmented in dark gray, which conveys a feeling of lightness. The upper floor houses the private area with three bedrooms, and the ground floor contains the kitchen that opens up to a covered outdoor area with functional space.

The living room is the core of Vidigal House, expanding over the surroundings through the large windows that shape their walls. The living experience of the spaces is extremely fluid and generous in natural light.

También te puede interesar
Terrace House 2

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar