9.2.2017

The Asterisk

In a Swiss valley, the municipality asks for a new museum able to attract people from all around.

The shape takes the design from a polar array of a block, shaped like a pitched roof house, that creates a courtyard building. Thanks to this kind of arrangement all the functions are arranged around a circular path that allows to have a continuous way to enjoy the museum, thus entrance and exit coincide. The pitched roof shape of each block is designed to integrate the mass of the museum in the context, made of detached country houses, also the material of the facade, corten steel, evokes the color of the surroundings.

Furthermore all the functions are located in order to have a correct sunlight, indirect for the galleries and direct for the hall and the public functions where people stay. All the galleries are located from the North-East to North-West in order to control the temperature inside them to preserve the integrity of the artistic installations.

The place and all the area around it is famous for the wood artisans. In order to use this tradition and to create a new kind of vernacular architecture that reflects the history and the culture of the site all the interiors and the structures are made in place using local wood.

También te puede interesar
Floating Melodies—Liyang Museum

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar