15.10.2014

Rock House, in Vietnam

Located at a soft ground closed to a canal in Binh Thanh District, HCM city, this office is required to design to meet functions of an architecture & construction office as well interior showroom. In additional, a lowest construction cost is also a client’s concern due to short term rental of this site from 5 to 10 years only.

Under those circumstances, the idea using cheap local materials, easy to construct in a short-time and re-used ability was raised as a key design direction. The curved stone-walls made by many piled-up-steel-cages contained rocks inside to reduce horizontal force seem to be a suitable solution for this project. Furthermore, they also create the interesting spaces with different views to gardens as seeing from both inside and outside.

También te puede interesar
One Hong Kong

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar