28.10.2015

Nursery School Extension, Mantes-la-Ville

The design for the extension of the Alliés de Chavannes nursery school draws on its context within the landscape and its integration within the site.

The three new volumes that house the extension connect to the longitudinal circulation of the existing building in such a way as to allow them to be perceived as separate pavilions. The existing building is reconfigured to become the school’s spine. Distinguished by two types of metal cladding – galvanized steel and anthracite zinc – the new volumes provide a visible distinction between the original building and its extension. The new volumes are organized to ensure fluidity and a programmatic organization in harmony with the existing functioning of the school, logically inserted between the trees and providing views of the surrounding vegetation. Elevated on steel stilts and with facade openings offering each space a variety of orientations, the extensions allow pupils to imagine that their school is a tree house!

También te puede interesar
School Complex Gloggnitz

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar